Operasjon for trang forhud

Fimose (forhudsforsnevring)

Operasjon for trang forhud er et enkelt og raskt inngrep som vanligvis utføres på poliklinikken i lokalbedøvelse.

Ved henvisning betaler du kun offentlig egenandel, tillegg for materiell.

Ventetid:
Kort

Sykemelding:
Du kan vanligvis gå rett tilbake til arbeid etter inngrepet.

Operasjonsvarighet:
Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse og tar vanligvis ca. 30 minutter

Ansvarlig lege:
Dag Gullan

Om forløpet

Forberedelser
Det er viktig at man, etter avtale med kirurgen, har tatt pause med blodfortynnende medisiner. Operasjonen krever ellers ingen spesielle forberedelser.

Selve dagen
Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse og tar vanligvis ca. 30 minutter. Sting som settes under operasjonen oppløser seg selv.

Etter
Man kan reise hjem etter kort observasjon etter inngrepet.

Oppfølging

Det er vanligvis ikke bruk for oppfølging etter inngrepet. Stingene oppløser seg selv etter 10–14 dager.En sjelden gang kan det forhudsforsnevringen gjendannes etter operasjon.

Risiko

Det forventes alltid en viss hevelse og misfarging av penis og evt. pungen etter inngrepet. Dette vil forsvinne av seg selv i løpet av et par uker.Sårsmerter behandles med smertestillende medikamenter etter behov.Den første dagen etter operasjonen holdes såret tørt. Heretter anbefales det å skylle såret 2 ganger daglig.Det anbefales at man ikke bader i badekar / basseng de første 2 ukene etter inngrepet.Sport/tyngre fysisk aktivitet kan gjenopptas etter 1–3 uker.Det anbefales ikke å ha samleie de første 3 ukene etter operasjonen.

Våre spesialister

Dag Gullan
2
3

Spesialist i urologi og generell kirurgi

Dag Gullan er spesialist i generell kirurgi og urologi. Han er utdannet på King’s College i London og har spesialistutdannelsen fra Drammen Sykehus og Oslo Universitetssykehus.

Han har jobbet som transplantasjonskirurg på Rikshospitalet og traumekirurg i Forsvaret. Som urolog jobber han primært med utredning og behandling av kreftsykdommer i prostata, urinblære og nyrene i tillegg til generell urologi. Han har bred erfaring i vurdering av vannlatingsplager, ereksjonssvikt, lidelser i penis og scrotum.

Jan Gunnar Nagelhus
2
3

Spesialist i urologi og generell kirurgi

Jan Gunnar Nagelhus er spesialist i generell kirurgi (1986) og urologi (1991).

Utdannelse fra Sykehuset i Telemark og Rikshospitalet.

Lang erfaring som urolog og mangeårig overlege ved Sykehuset i Vestfold.