Generell kirurgi

Fjerning av føflekker, hudforandringer, fettkuler, inngrodde tånegler etc.

Konsultasjon og behandling av de fleste generell kirurgiske tilstander, inkludert:

  • Fjerning av føflekker
  • Fjerning av hudforandringer
  • Fjerning av fettkul (lipom)
  • Inngrodde tånegler

Ventetid:
Kort

Sykemelding: Du sykemeldes i 5-7 dager, avhengig av hva slags arbeid du har. Opereres du med åpen metode er sykemeldingsperioden lengre.
Operasjonsvarighet: Operasjonen tar vanligvis 40 minutter avhengig av kompleksiteten av brokket. Dersom du er operert i lysken fra tidligere eller har en dobbeltsidig brokk, kan operasjonen ta lengre tid. Du kan reise hjem etter et 2-4 timer.

Ansvarlig lege:
Lars Thomas Seeberg

Kort beskrivelse

Vi fjerner flere typer forandringer i huden:

  • vorter
  • gamle/dårlig tilhelede arr
  • fettkul
  • generende forandringer

De fleste inngrepene kan gjøre i lokal bedøvelse. Prisen avhenger av størrelsen på hudlesjonen og omfanget av operasjonen. I noen tilfeller er det hensiktsmessig med narkose.

Hvis du har flere eller omfattende forandringer i huden du ønsker å fjerne blir vi enige om en behandlingsstrategi og pris. Det er ikke alltid mulig å fjerne alle forandringene under ett inngrep. Et eksempel kan være om du ønsker å fjerne flere føflekker i ansiktet. Her kan resultatet bli penere om du fjerner dem i flere seanser.

Behandlingsdetaljer

Inngrodd tånegl
Inngrodd tånegl er en vanlig tilstand og rammer oftest stortåneglen. Det er hyppig sett hos gutter i puberteten som er plage med fuktige føtter. Ungdom som driver med idrett er spesielt utsatt. Tilstanden kan skyldes at tåneglen klippes i bue og dermed for langt ned til sidene. Kombinert med bruk av for trange sko, eller slag mot foten, vil dette kunne resultere i at neglen skjærer seg inn i hud og underhud, og det oppstår en lokal, smertefull hevelse, ofte med infeksjon. Oftest skjer det på den ene siden av tåen. Vi behandler dette i lokalbedøvelse som et poliklinisk inngrep.

En sjelden gang kan man få inngrodd tånegl på begge sider av samme tåa. I dette tilfellet behandler vi begge sidene i samme inngrepet.

Seborreiske keratoser – føflekk
Seborreiske keratoser er en slags føflekk som sitter svært overflatisk og kalles av enkelte for gammelmannsvorter. Disse kommer ofte i hopetall på overkroppen, både rygg og brystregion. Dersom diagnosen er sikker, er det alltid godartede tumorer (=klumper) og de kan som regel fjernes enkelt med skarp skje eller kniv.

Hvor mange som fjernes eller hvor mye bedøvelse som må gis vil avgjøre prisen for slik behandling. Det er ofte ikke nødvendig med mye bedøvelse.

Våre spesialister

Lars Thomas Seeberg
2
3

Spesialist i gastrokirurgi og generell kirurgi

Spesialist i generell kirurgi og gastrokirurgi. Han har utdannelse fra Royal College of Surgeons i Irland og spesialistutdanning i gastrokirurgi fra Oslo Universitetssykehus Ullevål, Vestre Viken og Sykehuset i Vestfold. Han har de siste 7 årene opparbeidet seg en betydelig kompetanse innen overvektskirurgi og har utført over 1000 overvektsoperasjoner.

Han har bred kirurgisk erfaring og har betydelig kompetanse innen kreftkirurgi, overvektskirurgi, proktologi og dagkirurgiske prosedyrer. Han er instruktør i laparoskopisk kirurgi.

Han har nylig levert sin doktorgrad innen kolorektal kreftforskning.

Torbjørn Bakken
2
3

Spesialist i karkirurgi og generell kirurgi

Torbjørn Bakken er utdannet ved Medisinsk fakultet fra Universitetet i Tromsø. Han er både generell kirurg og karkirurg med bred erfaring innen bløtkirurgi. Han har medisinsk kirurgisk praksis fra små sykehus i Finnmark, Sykehuset i Vestfold og Akershus universitetssykehus.

Torbjørn Krøglid
2
3
Overlege og spesialist i ortopedisk kirurgiTorbjørn Krøglid er overlege og spesialist i ortopedisk kirurgi. Han studerte medisin ved Universitetet i Oslo, og har spesialistutdanning i ortopedi fra Sykehuset i Vestfold og Oslo Universitetssykehus.Han har spesialisering i håndkirurgi fra Rikshospitalet 2008-10, innehar Norsk Håndkirurgisk forenings diplom og har siden 2010 som overlege stått ansvarlig for det håndkirurgiske tilbudet i Vestfold.Torbjørn Krøglid har bred erfaring og en betydelig kompetanse innen håndkirurgi, i tillegg til mange års arbeide innen generell ortopedisk kirurgi.
Espen Møller-Hansen
2
3

Spesialist i ortopedisk kirurgi

Espen Møller-Hansen er spesialist i ortopedisk kirurgi, med medisinsk embetseksamen fra Universitetet i Bergen 1997. Spesialisering fra Oslo Universitetssykehus og Sykehuset i Vestfold.

Han har bred kirurgisk erfaring innen generell og ortopedisk kirurgi, og har arbeidet med traumatologi, barneortopedi, protesekirurgi, håndkirurgi og fotkirurgi. Han har hatt fellowship-stilling ved Ryggseksjonen OUS og er per i dag den eneste i Vestfold med tilsvarende erfaring innen spinal kirurgi.

Dag Gullan
2
3

Spesialist i urologi og generell kirurgi

Dag Gullan er spesialist i generell kirurgi og urologi. Han er utdannet på King’s College i London og har spesialistutdannelsen fra Drammen Sykehus og Oslo Universitetssykehus.

Han har jobbet som transplantasjonskirurg på Rikshospitalet og traumekirurg i Forsvaret. Som urolog jobber han primært med utredning og behandling av kreftsykdommer i prostata, urinblære og nyrene i tillegg til generell urologi. Han har bred erfaring i vurdering av vannlatingsplager, ereksjonssvikt, lidelser i penis og scrotum.